

EFFEKTIVISERAR DITT HANTVERK MED RITPROGRAMMET SKETCHUP
Med fokus på branschspecifik kunskap visar vi dig gärna hur du kan använda ritprogrammet SketchUp för problemlösning, kommunikation och kunskapsutveckling inom plåtslageri. Vårt mål är du med låg tröskel ska kunna implementera programmet i ditt arbete så fort som möjligt, samtidigt som vi vill visa dig vilka möjligheter SketchUp kan ge dig långsiktigt när du vill utveckla processer i ditt företag.
PRIS €1700
SKETCHUP FÖR PLÅTSLAGARE GRUNDKURS
En mötesbaserad helhet där vi visar dig vår process för att rita tak, stosar, skorstenar och utbredningar i SketchUp. Särskilt framtagen för ensamföretagare, små företag och arbetsledare i mindre team. I helheten ingår tillgång till skärminpelningar och våra SketchUp mallfiler. Se smakprov på kursinnehållet i videon längst upp på sidan eller på vår YouTube kanal:
SAGT OM GRUNDKURSEN
»Utbildningen kommer att ge dig ett nytt sätt att se på plåtslageri, utformningar och utbredningar. I längden kommer det att öka din och dina kollegors effektivitet och minska plåtspill. Du kommer inte att bli besviken.«
Roger Videll | CRV Plåtslageri
»Efter kursen hos Anders så finns det nästan ingen plåtdetalj som jag inte kan göra en utbredning till. Det märks att Anders har jobbat med Sketchup i många år. Alla tips jag fick med mig från kursen har sparat mig galet mycket tid. Det känns nästan litet orättvist att jag med min erfarenhet nu kan göra så mycket, med extrem precision.«
Patrik Bergdahl | Takson Ab
Innehåll som kan döljas
PRAKTISK INFORMATION OM KURSEN
Kontakta oss och berätta gärna litet om dig själv, din roll och om du har tidigare erfarenhet av SketchUp.
Vi är noggranna med att alla som går kursen ska ha rätt förutsättningar och förväntningar, och därför bokas tjänsten efter första möte. Efter kostnadsfri första kontakt kan vi avgöra om vi tror att kursen passar dig och dina behov, och du har möjlighet att göra detsamma.
Grundkursen genomförs digitalt som mötesbaserad konsultation (cirka 4x90 min) där vi visar dig vår arbetsprocess för att rita tak, stosar, skorstenar och utbredningar. I helheten ingår tillgång till skärminpelningar på möten och våra SketchUp mallfiler.
- Helheten kräver SketchUp Pro [Länk]. Även om du inte själv ritar under mötestiden är det viktigt för oss att du har möjlighet att öva på det vi gått igenom mellan varje mötestillfälle, och därför vill vi att du har en aktiv programprenumeration under kursveckorna.
- Helheten fokuserar på plåtslageri, och därför vill vi att du på egen hand ägnar litet tid åt att lära dig grunderna i SketchUp inför kursen. Vid behov tipsar vi dig gärna om våra favoritresurser för detta.
- Vi förbehåller oss rätten att tacka nej till förfrågningar, bl.a. om vi upplever att kundens målsättningar, förutsättningar eller förväntningar är otydliga för oss.

SAGT OM SKETHCUP
»Jag använder SketchUp mest för utbredningar och problemlösning, mer och mer även för visualisering. För mig går det fortare att rita upp projekt digitalt än för hand. Till exempel för rökrör som nästan alltid är unika (sidoförskjutna och/eller förskjutna mot murstocken) behövs en mall som förmodligen aldrig kommer till användning igen.«
Anders Zika | Carlstad Kulturplåt
»Jag använder SketchUp till allt möjligt, men framför allt till utbredningar. Programmet hjälper mig att göra dom allra svåraste utbredningarna på bara några minuter och ritningarna stämmer alltid. Jag använder också SketchUp när jag räknar på jobb för att få en uppfattning om hur taket kommer att se ut när de är färdigt, och för att för att få bättre koll på vilka svårigheter som kan dyka upp under arbetets gång.
Som nybörjare kan det vara svårt att se slutresultatet framför sig och veta hur man ska gå tillväga steg för steg. Därför är det är också bra att kunna skriva ut ritningar åt lärlingar för att hjälpa dem förstå exempelvis hur en skorsten ska ritas upp.
Hugo | Thures, Hudiksvall
»Nu när jag har blivit effektiv i Sketchup så använder jag det nästan till allt. Även om det handlar om en superkrånglig utbredning så tar det knappt någon tid innan ritningen är klar in i minsta detalj, ett jobb som hade tagit mig timmar utan dator. Jag kan förbereda allt perfekt innan jag går upp på taket, vilket också betyder att jag inte behöver stå i +2°C, 20m/s vind och 35 graders taklutning och försöka ta ett snyggt veck. Jag kan göra allt färdigt på verkstan: varmt, gott och ergonomiskt. Jag sparar dessutom material då jag aldrig behöver köra ut mer än det jag behöver, vågar testa massa nya roliga lösningar och kan åtgärda många problem på förhand när jag får allt uppritat svart på vitt i datorn.«
Patrik Bergdahl | Takson Ab